tag:blogger.com,1999:blog-360209971461299751.post2461654305035112151..comments2024-03-01T20:21:37.009+01:00Comments on sojaturobie: Pieczone buraki z pastą tatarską z czerwonej soczewicyAsiahttp://www.blogger.com/profile/06406154394076853342noreply@blogger.comBlogger7125tag:blogger.com,1999:blog-360209971461299751.post-56141239441812592712015-02-03T00:32:09.254+01:002015-02-03T00:32:09.254+01:00Tak, chodziło o sól, ale jak piszesz, można późnie...Tak, chodziło o sól, ale jak piszesz, można później dosmaczyćAsiahttps://www.blogger.com/profile/06406154394076853342noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-360209971461299751.post-19164711125493201892015-02-02T22:48:43.470+01:002015-02-02T22:48:43.470+01:00Asiu mam pytanie. W "Wykonaniu" piszesz ...Asiu mam pytanie. W "Wykonaniu" piszesz w drugim zdaniu - " - posypuję dwoma większymi szczyptami" - czym posypujesz???? Czy chodzi o sól? Buraków z odciętymi końcówkami nie soliła bym. Dosolić można - jak zresztą piszesz - dopiero na patelni. Buraczki piekę posmarowane tylko olejem i są b. smaczne. Bardzo proszę Cię o szybką odp. bo jutro chcę zrobić. Pozdrawiam Anka.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-360209971461299751.post-66610863908807643212015-01-02T02:57:03.659+01:002015-01-02T02:57:03.659+01:00Bardzo lubię Twoje komentarze i całkiem niedawno z...Bardzo lubię Twoje komentarze i całkiem niedawno zastanawiałam się, czy jeszcze tu zaglądasz :)<br />Czarna sól daje bardzo fajny efekt, spróbuj kiedyśAsiahttps://www.blogger.com/profile/06406154394076853342noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-360209971461299751.post-34484503172372398392015-01-01T18:17:45.056+01:002015-01-01T18:17:45.056+01:00Ok. Zrobiłem w spokojny kuchenny wieczór sylwestro...Ok. Zrobiłem w spokojny kuchenny wieczór sylwestrowy. Pewnie straciłem niuanse, bo użyłem zwykłej soli, piekłem buraki 40 min przykryte i 40 odkryte (w tym samym czasie co warzywa na sos pieczeniowy - komentuję osobno). Do wypróbowania przepisu skusiły mnie oczywiście kiszone ogórki. Do omasty dodałem i cebuli i grzybków bo mam sporo w tym roku ale ogórki dominują. Efekt fajny choć dziś na zimno lepiej smakowało niż na ciepło, kiedy to silniejsze aromaty buraka i ogórków w omaście jakoś mi się nie zgrywały. Za to dziś jako zimny dodatek do ciepłego obiadu (boczniaki w sosie pieczeniowym) sprawdziły się. Moja omasta jest blada, pewnie jednego buraka trzeba by dodać do niej i wtedy może się uzyska lepsze kolorki. FarMinkorhttps://www.blogger.com/profile/00330992675214961605noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-360209971461299751.post-76402599920964532732014-12-19T11:25:21.501+01:002014-12-19T11:25:21.501+01:00Raz jadłam pieczone buraki w wersji "pokrojon...Raz jadłam pieczone buraki w wersji "pokrojone w plastry" - w jakiejś restauracji. Nie zachwyciły mnie.<br />Natomiast często do pieczeni dorzucamy mały buraki i tak przyrządzone: uwielbiam.<br />Twoje wyglądają apetycznie, może kiedyś się skuszę :)Sylwia VamppiV Błachhttps://www.blogger.com/profile/12459208001953339876noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-360209971461299751.post-42398676305612995122014-12-19T07:40:15.829+01:002014-12-19T07:40:15.829+01:00ooo, jakie buraki fajne , czyli moja lista wigilij...ooo, jakie buraki fajne , czyli moja lista wigilijna się rozszerzy :Dmargothttps://www.blogger.com/profile/14506300931525098450noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-360209971461299751.post-75509243363327397592014-12-17T09:58:51.304+01:002014-12-17T09:58:51.304+01:00co to jest czarna sól?co to jest czarna sól?Anonymousnoreply@blogger.com