tag:blogger.com,1999:blog-360209971461299751.post7303032428336604674..comments2024-03-01T20:21:37.009+01:00Comments on sojaturobie: Zupa szczawiowa z tofu i czarną soląAsiahttp://www.blogger.com/profile/06406154394076853342noreply@blogger.comBlogger13125tag:blogger.com,1999:blog-360209971461299751.post-69995934046440918292014-11-13T11:21:38.284+01:002014-11-13T11:21:38.284+01:00Tak tak, widziałam, ale właśnie taką nie kremową z...Tak tak, widziałam, ale właśnie taką nie kremową zupę chciałam, a ta wygląd przepięknie. Ale spoko, wczoraj po pracy przebiegłam przez Halę Mirowską i na jednym stoisku był szczaw :-) Przy okazji udalo mi sie zdobyć kaszę gryczaną niepaloną (do racuszków z gruszką), bo w zwykłych sklepach nie udało mi się jej znaleźć. W weekend sie pobawię :-)Edytahttps://www.blogger.com/profile/16063269783605770627noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-360209971461299751.post-84168783920079722142014-11-12T19:32:25.805+01:002014-11-12T19:32:25.805+01:00Tak, próbuj ze szpinakiem; a widziałaś krem ze szp...Tak, próbuj ze szpinakiem; a widziałaś krem ze szpinaku na blogu? Ja bym wybrała ten krem<br />Asiahttps://www.blogger.com/profile/06406154394076853342noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-360209971461299751.post-21252025364067559602014-11-12T15:23:46.395+01:002014-11-12T15:23:46.395+01:00A czy można zamiast szczawiu zrobić ze szpinaku? Z...A czy można zamiast szczawiu zrobić ze szpinaku? Znaczy wiem, wszystko można :-) Wyjdzie po prostu szpinakowa. Czy róznica będzie tylko w kwaśności?Edytahttps://www.blogger.com/profile/16063269783605770627noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-360209971461299751.post-58028853406808282462013-05-15T16:49:43.798+02:002013-05-15T16:49:43.798+02:00Ja sie zachwycam kazda zupa, bo uwielbiam a te u C...Ja sie zachwycam kazda zupa, bo uwielbiam a te u Ciebie sa bardzo oryginalne, czyli taki jak lubie. Skladniki posiadam, szczaw na dzialce, tofu zawsze w lodowce i kala namak mam przywieziona z Indii. Lezy w szafce, bo jeszcze nie zdrazylam jej spozytkowac. Nastepny zbior szczawiu bedzie na ta zupa.thiessahttp://sfinjak.wroclaw.pl/eggblognoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-360209971461299751.post-10139073592548773152013-05-12T23:48:28.335+02:002013-05-12T23:48:28.335+02:00Hihi, SUPER! Więc jutro gotujemy razem :). Muszę p...Hihi, SUPER! Więc jutro gotujemy razem :). Muszę przyznać, że dziś też gotowałyśmy przypadkiem może nie razem, ale równolegle- też była u mnie szczawiowa, lecz bez takich mega 'twistów', jak u Ciebie... Ta będzie następna w kolejce! P.S. sól mnie zaintrygowała, na pewno poszukam!!! P.S.2. Niezmiennie zazdroszczę Ci tych łąk, gdzie można zbierać różne 'skarby'- np. szczaw, pokrzywę... U mnie betonowa dżungla, dobrze, że jest przynajmniej super warzywniak ;). mimik3noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-360209971461299751.post-27528922836078837162013-05-12T22:45:36.636+02:002013-05-12T22:45:36.636+02:00A już pamiętam , na @ chyba nawet dyskutowaliśmy...A już pamiętam , na @ chyba nawet dyskutowaliśmy margothttps://www.blogger.com/profile/14506300931525098450noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-360209971461299751.post-84316627341435046132013-05-12T21:48:27.934+02:002013-05-12T21:48:27.934+02:00o pokrzywowej też, ale i o szczawiowej debatowałyś...o pokrzywowej też, ale i o szczawiowej debatowałyśmy :)Asiahttps://www.blogger.com/profile/06406154394076853342noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-360209971461299751.post-34301905079636888532013-05-12T21:26:52.514+02:002013-05-12T21:26:52.514+02:00Asia , mi się pomyliło , tej szczawiowej nie pamię...Asia , mi się pomyliło , tej szczawiowej nie pamiętam , ta co pamiętam to z pokrzyw :Dmargothttps://www.blogger.com/profile/14506300931525098450noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-360209971461299751.post-77051649828554350762013-05-12T21:18:33.660+02:002013-05-12T21:18:33.660+02:00Pamiętam , pamiętam ,ale te dwa dodatki mogą z pys...Pamiętam , pamiętam ,ale te dwa dodatki mogą z pysznej zupy jak sadzę zrobić arcydzieło , tak jak to jest u ciebie*margothttps://www.blogger.com/profile/14506300931525098450noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-360209971461299751.post-44453212736274433932013-05-12T20:27:11.808+02:002013-05-12T20:27:11.808+02:00Ala, ja też ostatnio domieszałam do majonezu, daje...Ala, ja też ostatnio domieszałam do majonezu, daje dużo - faktycznie; nieostrożnie zakupiłam duże opakowanie, więc sypię wszędzie gdzie się da :)<br />Zdjęcia mi ostatnio nie wychodzą niestety, ale chcę gotować, blogować i dzielić się przepisami, to chyba jest ważniejsze :)<br />O tej zupie pisałyśmy chyba 2 lata temu, ale wtedy bez tofu i soli, pamiętasz? :)Asiahttps://www.blogger.com/profile/06406154394076853342noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-360209971461299751.post-11720150290775000822013-05-12T20:22:38.862+02:002013-05-12T20:22:38.862+02:00Bardzo dziękuję, to ważny komentarzBardzo dziękuję, to ważny komentarzAsiahttps://www.blogger.com/profile/06406154394076853342noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-360209971461299751.post-52971539785540906202013-05-12T20:17:26.221+02:002013-05-12T20:17:26.221+02:00A no sól znam , śmierdzi strasznie ,ale w potrawac...A no sól znam , śmierdzi strasznie ,ale w potrawach już nie jest taka groźna :D, ja ja też daje do majonezu<br />http://forum.empatia.pl/viewtopic.php?f=21&t=817<br />jak robię ten z odrobiną tej soli to nie chcą niektórzy wierzyć ,że bez jajek:D<br />a ta zupa i sam szczaw wygladają mega pysznie(ach te twoje Asiu zdjecia działające tak mocno na moje ślinianki),ze muszę rozejrzeć się za szczawiem i to w miarę szybko:Dmargothttps://www.blogger.com/profile/14506300931525098450noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-360209971461299751.post-15001988660673873162013-05-12T20:05:57.150+02:002013-05-12T20:05:57.150+02:00Cenię Twój blog z wielu powodów, przede wszystkim ...Cenię Twój blog z wielu powodów, przede wszystkim dlatego, że dzięki prostym składnikom można uzyskać piorunujący efekt :), ale również dlatego, że znajduję tu wyjątkowe połączenia, które nie są powielane na kolejnych blogach jako "własne".<br />Zupa do zrobienia, uwielbiam wszystkie Twoje zupy!<br />I czekam na szparagowo - rzodkiewkową inspirację :)Anonymousnoreply@blogger.com