tag:blogger.com,1999:blog-360209971461299751.post7952455317941861283..comments2024-03-01T20:21:37.009+01:00Comments on sojaturobie: Boczniaki w sosie pieczeniowymAsiahttp://www.blogger.com/profile/06406154394076853342noreply@blogger.comBlogger5125tag:blogger.com,1999:blog-360209971461299751.post-79092748847640488822015-01-06T07:33:16.774+01:002015-01-06T07:33:16.774+01:00u mnie sos z fasola jaś , pycha :) Teraz przymier...u mnie sos z fasola jaś , pycha :) Teraz przymierzam się do wersji pełnej z boczniakami margothttps://www.blogger.com/profile/14506300931525098450noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-360209971461299751.post-67114130673372531912015-01-01T18:41:04.184+01:002015-01-01T18:41:04.184+01:00Wiem, że to niezgodnie ze standardem ale piszę po ...Wiem, że to niezgodnie ze standardem ale piszę po wykorzystaniu przepisu a nie przed ;-). Podobnie jak z buraczkami do podejścia do tego przepisu zachęciły mnie ogórki kiszone. Znów rzeczywiście efekt smakowy dziś lepszy niż wczoraj. Przepis potraktowałem dość swobodnie dużo selera i pietruchy a mało marchewki, bo akurat takie były zasoby. Boczniaki mi się skurczyły przy pieczeniu - więc jest sos z boczniakami a nie boczniaki w sosie. Twoje wyglądają na takie soczyste - może powinienem zrobić większe kęsy no i rzeczywiście 1/2 kg to ich nie miałem. Przyprawianiem można zrobić wiele - właśnie odkryłem, że w biegu zapomniałem o sosie sojowym i majeranku (dodam przy jutrzejszym odgrzaniu). Zestaw przypraw jaki zaproponowałaś (nawet z brakami) rzeczywiście daje dobry efekt. Podałem dziś w tych dużych makaronowych muszelkach jak kiedyś proponowałaś jeden z wariantów pesto (nawiasem mówiąc te Twoje odmiany pesto gościły często tego lata u mnie na stole). "Niewyłącznieroślinni" domownicy zjedli nie narzekając jedyna sugestia, którą może przetestuję następnym razem, to wariant z posiekaniem albo starciem na małe kawałki. Ciepły sos w makaronie a obok, na zimno, buraki pieczone z omastą z przepisu wigilinego - pasowało do siebie... zapewne przez obecność ogórków w obu recepturach!<br />Dzięki za przepis!FarMinkorhttps://www.blogger.com/profile/00330992675214961605noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-360209971461299751.post-22372234494736900852014-12-23T00:47:33.128+01:002014-12-23T00:47:33.128+01:00tak, sos osobno, strączki ugotować i zmieszać z so...tak, sos osobno, strączki ugotować i zmieszać z sosemAsiahttps://www.blogger.com/profile/06406154394076853342noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-360209971461299751.post-27955834914093373182014-12-21T16:35:06.017+01:002014-12-21T16:35:06.017+01:00Asiu ty jesteś moim guru najlepszej z najlepszych ...Asiu ty jesteś moim guru najlepszej z najlepszych kuchni wegańskiej . Matko te boczniaki to cudo , u nas jak co roku będą te po tatarsku (uwielbiamy , i to jak uwielbiamy) na wigilię ,ale może po, zresztą piszesz ,że do fasoli pasuje ,ale jak , zrobić sos , osobno fasole ugotować , połączyć i zapiec czy jak?margothttps://www.blogger.com/profile/14506300931525098450noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-360209971461299751.post-51847930453722892412014-12-21T13:37:41.091+01:002014-12-21T13:37:41.091+01:00Brzmi fenomenalnie! W przyszły weekend się za nie ...Brzmi fenomenalnie! W przyszły weekend się za nie wezmę, długo szukałam takiego przepisu na sos, dzięki :) Ostatnio robiłam kotlety sojowe w torebkowym sosie z dodatkiem warzyw, ale ten sos go miażdży!Karolinahttp://charakterna.plnoreply@blogger.com