sojaturobie
3 kwietnia 2015

Pasztet z fasoli, z burakami i pieczarkami oraz czapą żurawinową

›
Jako małoletnia wegetarianka nie polubiłam się z pasztetami czy pastami fasolowymi, chociaż wielbiłam gulasze i zupy z dodatkiem tych strącz...
11 komentarzy:
2 kwietnia 2015

Mazurek z czekoladą i solonym karmelem na spodzie z ciecierzycy

›
Kolejna propozycja świąteczna, tym razem słodka. Przyznaję, że był to eksperyment, bo choć masy i karmelu byłam pewna, to nie byłam przekona...
10 komentarzy:
1 kwietnia 2015

Jajecznica z kaszy jaglanej

›
Rozpoczął się okres przedświąteczny, w wielu polskich domach gospodynie szykują jajka i śledzie na wiele sposobów. U mnie tradycyjnie będą b...
4 komentarze:
27 stycznia 2015

Brukselka marynowana w sosie musztardowym

›
Na blogu znajduje się kilka brukselkowych pomysłów na ciepło. Tym razem brukselka na zimno, dobrze przemarynowana w prostym sosie  musztardo...
15 komentarzy:
25 stycznia 2015

Tajska II

›
Zupę tajską pokazywałam już jakiś czas temu na blogu ( klik ), choć wiedziałam, że brakuje jej pewnych niuansów. Jednak dopiero, gdy na imp...
13 komentarzy:
20 stycznia 2015

Zupa pieczarkowa z ciecierzycą i makaronem

›
Po eksperymentach z różnymi niecodziennymi smakami, ma się chęć na coś klasycznego, jak pomidorówka ( klik ), ogórkowa ( klik ), wegetariańs...
30 komentarzy:
16 stycznia 2015

Zielony koktajl z jarmużem II

›
Jakiś czas temu pokazywałam już jeden zielony koktajl z jarmużem i suszonymi morelami ( klik ), dzisiaj kolejna propozycja uszczęśliwiającej...
5 komentarzy:
‹
›
Strona główna
Wyświetl wersję na komputer

O mnie

Moje zdjęcie
Asia
Ponad 20 lat temu zrezygnowałam z mięsa.
Pasja gotowania, coraz większy poziom wrażliwości, świadomości oraz zachwyt możliwościami, smakami i aromatami kuchni roślinnej, skierowały mnie na drogę weganizmu - najbardziej naturalną - w moim odczuciu - i bezpieczną dla mnie i moich najbliższych.
Staram się odżywiać lokalnie, sezonowo i unikać przetworzonych produktów. Żyję w zgodzie z samą sobą i moimi najbliższymi, cieszę się potęgą i odkrywaniem różnorodnych smaków kuchni roślinnej i tym z radością dzielę się z Wami na blogu sojaturobie.pl
Wyświetl mój pełny profil
Obsługiwane przez usługę Blogger.