10 lipca 2022
Wegański chłodnik z botwinki
›
Chłodniki są bardzo popularne na Podlasiu, skąd pochodzę. W moim rodzinnym domu latem robiło się je na różne sposoby, ten z botwinki to mój...
1 komentarz:
29 maja 2022
Wiosenna sałatka z tłuczonej ciecierzycy z rzodkiewką i szczypiorkiem
›
Dzień dobry, dzisiaj sałatka, którą dość często przygotowuję w okresie wiosennym. Fajna opcja na śniadanie z kromką chleba lub do obiadu z m...
6 komentarzy:
25 maja 2022
Kapuśniak z młodej kapusty i szczawiu
›
Wiosenna zupa z młodej kapusty podkręcona solidną garścią świeżego szczawiu. Niezbędnym dodatkiem jest również świeży koperek oraz młode zi...
2 komentarze:
22 maja 2022
Zielone szparagi pieczone z młodym czosnkiem
›
Od kilku tygodni możemy cieszyć się zielonymi szparagami, kocham ten czas! Serce krwawi na widok drewnianych pałek za ok 20 zł w marketach,...
1 komentarz:
7 lutego 2022
Wegańska zupa fasolowa
›
Cóż, „trochę” zeszło… Często myślałam, że do blogowania już nie wrócę, chociaż były też przebłyski, żeby wrzucić fotę i pokazać co gotuję, w...
13 komentarzy:
2 lutego 2016
Gryczana brukselka
›
Od kilku dni nie mogę nasycić się tym smakiem. Niewymyślny sposób na codzienny zimowy obiad: palona kasza gryczana, brukselka, wędzona papry...
40 komentarzy:
7 grudnia 2015
Prosty pasztet z porów
›
Jeden z najprostszych wegańskich pasztetów w moim wykonaniu, jeśli chodzi o czas przeznaczony na jego przygotowanie i składniki. Wystarczą p...
15 komentarzy:
‹
›
Strona główna
Wyświetl wersję na komputer