W
moim domu bardzo popularna w okresie jesienno- zimowym. Szybka do
przyrządzenia i smaczna, nawet młoda bez grymasów ją zajada, czego
chcieć więcej? :) Podstawa to dobre, jędrne ogórki i słodkie twarde
jabłko, fajnym urozmaiceniem będzie dodatek uprażonych na suchej patelni
orzechów włoskich. Mile widziana również posiekana natka pietruszki i/
lub koperek.
Składniki
(dla 4 osób)
4 średnie jędrne kiszone ogórki
1 duże słodkie jabłko (lub 2, musicie popróbować)
1 średnia czerwona cebula
szczypta soli
3 łyżki oliwy
Wykonanie
Ogórki
kroję w kostkę, dorzucam obrane pokrojone jabłko, od razu mieszam by
jabłka nie ciemniały, dokładam pokrojoną cebulę, sypię szczyptę soli,
polewam oliwą i mieszam. Zjadać można od razu lub wstawić na 30 min do
lodówki.
Oceń przepis:
{[['']]}
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz